Beschrijving

2016 zal de 11e editie van de beurs van Malmedy, onontkoombare evenement in de Oostkantons.

Dit jaar is er een tentoonstelling op toonaangevende modellen Renault aanwezig zal zijn. Een stoom auto van het merk « Stanley » zal Malmedy doorkruisen.

Dit jaar ook, Rick Cavan zal aanwezig zijn in Malmedy Expo, om voor ons Rockabilly te voorstellen. Deze artiste komt uit Frankrijk en zal voor ons de grote klassiekers brengen van de Rock'n'Roll.

Het speelplein “Les Cainailloux” zal gratis opengesteld zijn voor alle kinderen. Deze zullen omringt zijn door kinderverzorgsters daar de ouders rustig kunnen het geheel van de beurs bezichtigen. Veel andere nieuwigheden zullen kunnen ontdekt worden op de site.

« Malmedy Oldtimer Beurs» wil eerst en vooral zijn oldtimers en hun eigenaars in de bloemetjes zetten, de bezitters van oude auto’s, moto’s, tractoren en zelfs vrachtwagens. De doelstelling van deze beurs is vooral om de gepassioneerde zielen samen te brengen om zo hun ideen te kunnen uitwisselen, om hun “ mooiste juweeltjes” tentoon te stellen. Men kan er gaan bekijken hoe een oude vehikel dat vaak opgepikt is uit een oude schuur, weer nieuw leven kan worden ingeblazen door uren werk aan herstellingen.

Daarom is voor deze mensen de inkom en de parking gratis. Een wandeling gedurende deze twee dagen zal hen onze mooie omgeving laten ontdekken en bij aankomst nadien zal er hen een maaltijd opgediend worden.

In de tentoonstellingshallen bieden handelaars uit België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Nederland u allerhande artikelen aan zoals vervangstukken, koppelingen, boeken, miniatuurmodellen, gereedschap, documentatie en onderhoudsproducten.

Bezoekers kunnen trouwens ook terecht in de bar voor een kleine hap en een drankje. De algemene inkom bedraagt 5 € en is gratis voor kinderen onder 16 jaar. De site is eveneens makkelijk toegankelijk voor minder mobiele bezoekers onder ons.

Ik zou tenslotte in het bijzonder enkele instantie’s willen bedanken: 2 vzw’s, alle vrijwilligers en de Sorptimist Club de Malmedy en de stad Malmedy zonder wie de beurs nooit zo’n groot succes zou zijn geworden.